התלבטות לגבי טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

29/09/2021 | 18:10 | מאת: שלי

שוקלת להתחיל לקחת פרוזק (20 מ״ג) עקב ייעוץ אצל פסיכיאטר לאחרונה וחוששת מטעמי פוריות.  קראתי שאסור בהחלט ליטול פרוזק בהריון וצריך להפסיק מס׳ חודשים מראש ולכן חוששת מאוד מהדבר במידה ויהיה למשל הריון לא מתוכנן בעתיד, האם האלטרנטיבה של נטילת ציפרלקס בטוחה יותר מטעמים אלו?

שלום רב, ישנן אלטרנטיבות שמתאימות לנטילה במהלך ההריון. ממליצה לפנות לפסכיאטרית שמתמחה בתחום, ישנן פסכיאטריות בבריאות הנפש לאשה באיכילוב ובמרפאת חווה בתל השומר וכן באופן פרטי. תוכלי גם לבדוק עם אחד המרכזים הטרטולוגים בבתי החולים שנותנים ייעוץ טלפוני לגבי תרופות בטוחות בהריון. בברכה, שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה