שלום

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

03/08/2011 | 14:03 | מאת: קלרה

אני בהריון בשבוע העשירי. אין לי כרגע עבודה ואת רוב היום אני מבלה בבית. אני ובן זוגי חזרנו לחיות ביחד לפני כארבעה חודשים, לאחר פרידה של חצי שנה וכמעט מייד נכנסתי להריון. אני לא יכולה להגיד שהוא לא מרוצה מההריון. נהפוך הוא, הוא מאוד רצה בזה ואולי אפילו כיוון לכך, אך כרגע אני במצב נפשי קצת קשה, אני בוכה המון ויש לי התפרצויות של פחדים (לפרקי זמן קצרים) והתקפי קינאה בלתי נשלטים. בן זוגי מפציר בי שאין סיבה לקנא אך אני לא שולטת בהתקפי הקנאה המלווים בדרך כלל בכעס רב כלפיו. יש לציין שהוא מאוד נפגע שאני מטיחה בו את כעסי בעוד שלטענתו הוא כלל אינו אשם. מה את ממליצה לעשות? תודה מראש.

שלום רב, בשבועות הראשונים של ההריון קיימת רגישות יתר לשינויים במצב הרוח ולעצבנות. אם מצב זה אינו חולף בתוך שבועיים כדאי לפנות לאבחון אצל פסכיאטר על מנת לוודא שלא מדובר בדיכאון. במקביל את יכולה לפנות לפסיכולוג/ית ולנסות להבין את מקור הכעסים והקנאה. בנתיים תנסי להבין בעצמך על מה הכעס ולשתף את בן זוגך ברגשות שלך, בקשיים ובציפיות שלך ממנו. לאו דווקא כשאת כועסת אלא כששניכם רגועים ומבלים ביחד. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה