האם דיכאון בהריון?

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

18/07/2011 | 15:32 | מאת: עדי

שלום רב, אני בשבוע ה27 ועם ילדה בת שנה וחצי בבית. בערך לפני חודשיים שלושה הכל השתבש לי: לא מסתדר לי שום דבר בעבודה, בבית אין לי כוח לעשות שום דבר, לפעמים אין לי סבלנות לילדה אבל אני עוצרת את עצמי, הבן זוג לא מבין בכלל וחושב שאני מגזימה התרחקנו מאוד, גופנית אין לי תאבון כי אני פוחדת מהקאות בחילות וצרבות שליוו אותי כל תחילת ההריון אני לא ישנה בלילות וכל הזמן עוברות לי מחשבות על גירושים ולהעלם מהעולם הזה אחרי הלידה, אבל חוזרת בי לאחר מחשבות על ביתי הקטנה, המשפחה רחוקה ולא רוצה להטריד אותם, יש לי הרבה התפרצויות זעק ומול הילדה והדבר מעציב אותי מאוד לראות את המבטים שלה כשאני ככה אני מפחדת שאני מעבירה מסרים ואופי של אמא לא טובה. חייבת לציין שאובחן אצלי חשש לדיכאון לאחר הלידה הראשונה. האם כל החרדות הן תסמינים של הריון או דיכאון? למי אני צריכה לפנות לעזרה? ואיזו עזרה? תודה מראש על תשובתך עדי

שלום רב, ייתכן כי את סובלת מדיכאון בהריון, התסמינים שאת מתארת לא אמורים להיות חלק מההריון. כדאי לפנות לייעוץ אצל פסכיאטר לאו דווקא לקבלת תרופות אלא לשם קבלת אבחנה בשלב הראשון, האם אכן מדובר בדיכאון. לאחר מכן תוכלי להחליט אם את מעדיפה טיפול פסיכולוגי או תרופתי. באיכילוב ובתל השומר ישנן מרפאות בריאות הנפש לאשה המתמחות בדיכאון בהריון ואחרי לידה. שם תוכלי למצוא פסכיאטר, פסיכולוג וטיפולים קבוצתיים. בנתיים כדאי לפנות לבני משפחה או חברים שיתמכו בך בתקופה זו. זה מאוד חשוב ויכול להביא לשיפור ניכר במצבך. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה