שאלה...

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

02/07/2011 | 01:32 | מאת: נילי

אני אמא ל2 בן בן שנה וחצי ובת בת 3 חודשים עוד בתחילת ההריון הראשון התחילו לי מחשבות רעות כמו -כשאני עוברת את הכביש עובר לי בראש שהינה אני עכשיו נידרסת או באוטו הינה עכשיו תהיה תאונה וכאילה עד היום זה לא עוזב אותי אני משתדלת להתעלם אבל לא ממש מצליחה מה אני יכולה לעשות? בטיפת חלב אמרו לי שזה מלחץ ויעבור אבל זה לא ... מה עושים?.......... והאם זה נחשב כדיכאון שקשור ללידה? (אגב ... זה שניי ילדים שבאו אחריי 3 הפלות טבעיות וגילו יש לי קרישיות יתר).

שלום רב, את מתארת תופעות של חרדה (ולא דיכאון) הניתנות לטיפול. ייתכן כי הופעתן קשורה לאובדן ההרינות הראשונים ולהפיכתך לאם לאחר מכן. הנסיון להתעלם מהחרדות הוא טוב אולם לא בטוח שהן יעלמו מעצמן, בעיקר אם את מתחילה להמנע מדברים שמעוררים חרדה - במקרה זה רצוי לגשת לטיפול בדחיפות. בכל מקרה כדאי לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי,זהו טיפול קצר מועד ומאוד יעיל שילמד אותך לשלוט בחרדות. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה