אמא שבורה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

22/05/2011 | 00:37 | מאת: אלמונית

שלום רב! הנני בהריון ה- 5 שלי הריון שכלל לא תוכנן ברוך השם הכל בסדר עם העובר רק מה שמיום חמישי אני בדיכאון טוטאלי, הלכנו עשינו לפני חודש בערך שקיפות אמרו שזה בן ועוד אצל רופא מומחה ביותר וביום חמישי עשינו סקירה, אמרו שזו בת! מאותו רגע אני לא מפסיקה לבכות, אין לי מצב רוח ותביני יש לי 2 בנים ו- 2 בנות אני יודעת שאני סתומה ברמות ומפגרת כי ברוך השם יש לי גם מזה וגם מזה והעובר בריא והכל תקין אבל כל כך רציתי בן בגלל שאבי נפטר מסרטן לפני 3 שנים ואין לו בנים רציתי לעשות משהו בהקשר... וגם כבר סיפרנו לכולם שזה בן ועכשיו בת ואני לא מפסיקה לבכות פשוט בדיכאון... לא מעכלת איך רופא כזה בכיר שהייתי אצלו כבר כמה פעמים לא טעה בכלום ודווקא הפעם טעה ובגדול!שוב אני בטוחה שאלה שיקראו את ההודעה שלי יקראו לי משוגעת אבל זה היה לי כל כך חשוב וזה שאם היו אומרים לי מלכתחילה שזו בת הכל היה אחרת, אמנם חיכיתי בכליון עיניים לשמוע מה מין העובר ולא טיפחתי תקוות אבל זה שאמרו לי בשקיפות בן ואז בת שבר אותי! אבקש עצתך

שלום רב, נראה שאת מתאבלת על כך שלא יהיה לך עוד בן. קחי את הזמן, דברי עם משפחה וחברים על רגשותייך, תחשבי על החיים שלך עם עוד בן, מה אהבת במחשבה שיהיה לך בן, מה פחות אהבת. אל תלחצי מתחושות הדיכאון, סביר להניח שהן יעברו בתוך מספר ימים. בנתיים תאפשרי לעצמך להתאבל ותחפשי חברה של אנשים. חשוב מאוד לקבל תמיכה רגשית והבנה בתקופה זו. לאחר מספר ימים, תפרדי מהמחשבה שיש לך בן - את יכולה אפילו לכתוב את רגשותייך ולהטמין את המכתב או לשלוח אותו בים - ותחזרי למציאות. תחשבי על הדברים השלילים והחיוביים בלגדל בת, תנסי לדמיין כיצד היא תראה, איזה אופי יהיה לה, תתחילי להתחבר אליה. אם תחושות הדיכאון לא חולפות בעוד שבועיים-שלושה, כדאי לפנות לטיפול. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה