ח.שומן ופרוקטוז

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

21/02/2013 | 23:24 | מאת: נדב

היי חורש לפני כמה שבועות דיברנו על כך שפרוקטוז יכול להפוך לגליקוגן בגוף בתור איחסון,וברגע שנגיע לכמות מסוימת הגוף יאגר את הפרוקטוז כשומן,ואתה ציינתה שהפרוקטוז יהפוך לח.שומן מהסוג "הגרוע ביותר". עכשיו קראתי מאמר שדיבר על מאזן קלורי,והוזכר שמה הפרוקטוז וגם הם ציינו שהפרקטוז הופך לח.שומן בעייתיות. מה בדיוק העניין של זה?מה הבעיה בכך?

הפרוקטוז, מעודד סינטזה של VLDL-Very low dencity cholesterol שעל פי מחקרים שונים גרוע אפילו יותר מה LDL-ביצירה של טרשת עורקים, מחלות לב וכלי דם. הסינטזה מתבצע בכבד ויכולה לגרום לכבד שומני.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ