גירעון קלורי,דלקות וכורכום

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

07/02/2013 | 10:04 | מאת: נדב

היי חורש! יש לי שתי שאלות 1)ברגע שאני צורך את הRMR שלי ומגיע לגירעון קלורי אך ורק מהאימון(גירעון גדול של כ-35%)האם המערכת ההורמנאלית תגיב לגירעון גדול כזה מאימון אירובי כפי שתגיב לגירעון מתזונה דלה? בקיצור האם גירעון מתזונה או גירעון מאימון הוא זהה מבחינת המערכת ההורמנאלית?? 2)מה דעתך האישית על כדורי כורכם מרוכז לטיפול בדלקות??(מינון,זמן לקיחה,וכו..) תודה רבה!

09/02/2013 | 21:32 | מאת: נדב

עוד שאלה קטנה.. חורש אני יודע שעל מנת הגוף יאגור את הגליקוגן הוא סופח נוזלים כדי לאגרו כול גרם פחמימה סופחת 2.7 מ"ל אז השאלה שלי היא מה קורה אם אתה צורך כמויות של פחמימה,ולא צורך כמעט בכלל נוזלים כמו שבודיבילדרים עושים לפני תחרות הפחמימה באמת נאגרת באותה צורה? מה ההבדל באפקט לגוף??.תודה

נ נדב: 1. הגוף מגיב באופן שונה, בכל אחד מהמקרים, כאשר הגירעון הקלורי הוא כתוצאה מפעילות גופנית, הגוף מעלה את הפעילות המנגנונים האנבליים ומונע באופן יחסי אובדן שריר משמעותי. ללא פעילות גופנית הגוף יבצע קטבוליזם שרירי ושומני. 2. ככלל סביבת הפעילות המטבולית בגוף האדם היא מימית, לכן גם במקרים ותמעיט בשתיית נוזלים (מה שלא מומלץ) הגוף מסוגל לאגור פחמימות ולהשתמש במאגרי הנוזלים בסביבה התאית.

אני מכיר את הסגולות של הכוכום מהספרות, אבל אין לי ניסיון מעשי שיכל להעיד על כך שעוזר במניעת דלקות. היות ומדובר בתוסף תזונה ממקור צמחי, הריכוז של החומרים הפעילים בו משתנה וקשה לעמוד על מינונים, אבל מדוע לקנות קפסולות ולא פשוט לאכול מזון מתובל בכורכום?

10/02/2013 | 23:31 | מאת: נדב

הדעה הרווחת היא לצרוך מינונים של 400מ"ג ומעלה אז אין ברירה אחרת זה בלתי אפשרי רק מהמזון

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ