שיקום לב וחיזוק שריר הלב לפעילות אקסטרימית

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

06/02/2013 | 15:21 | מאת: חיים

שלום חורש! לפני כחודשים עברתי אוטם בקיר קדמי שמאלי בשריר הלב. לאחר החלמה של מספר שבועות עברתי בדיקת מאמץ שיצאה תקינה והגעתי ללא סימני איסכמיה לדופק מטרה ואף ל103% מהדופק המקסימאלי. אציין שבבדיקת אקו לב תפקוד הלב תקין מעל 65% LVEF . מזה מעל לחודשים אני מתמל במכון שיקום הלב בבני ציון בחיפה. הנני רוכב אופנוע שטח ומבצע הרכיבה היום עם מד דופק. אציין שהדופק המקסימאלי המותר לי נכון להיום עד בדיקת המאמץ הבאה הוא 145 וכי גילי הוא 49. במספר מכשירים במכון הועלתה לי דרגת העצימות בשבועיים האחרוני על ידי פיזיולוג המכון. מבקש מאד לדעת ןלקבל הסבר קצר על האופן בו מתחזק שריר הלב ועצימותו(גם כושר) ביחס לפעילות שנקבעה לי,כדוגמא, אציין שהנני מגיע לדפקים של סביב 125-130 בהליכון וקרוסטנר לא משולב.כלל הפעילות משולבת מנוחה של עד דקה בין כל מחזור (2 מחזורי הליכון ו3 מחזורי קרוטנר ואופניים של חצי שעה סך פעילות אירובית). שאלתי נובעת מהרצון שלי להבין עד איזה דופק ניתן יהיה לדעתך לעלות לאורך הזמן מעל 145 ואם בכלל? וכמו כן מה ההסבר הפיזיולוגי אם ניתן לקבל לירידה בדופק ביחס לאותו מאמץ בציר הזמן.תודה לך !!!

06/02/2013 | 15:24 | מאת: חיים

לציין שההתקף היה לפני 4 חודשים ולא חודשים .מזה חודשים וקצת מתעמל במכון. סליחה על הטעות

חיים, לפי הנתונים שציינת, נראה שעברת אוטם עם התאוששות ונזק מזערי לשריר הלב. מכאן, שלאחר התוכנית לשיקום לב, תוכל לחזור לפעילות ככלל האדם, בהתאם לביקורות קרדיאליות והנחיות הפיזיולוג בתוכנית השיקום שלך. לא כתבת כמה זמן נמשכה בדיקת המאמץ ולאיזה לחץ דם ודופק הגעת בשיא? באופן עקרוני, ככל שהכושר הגופני שלך ישתפר, תפקוד הלב וצריכת החמצן ישתפרו ומכאן שתוכל להגיע למאמצים גבוהים יותר בדופק נמוך יותר, כך שלדעתי לא תצטרך כלל לעבור דופק של 145 פעימות לדקה, בהתאם למה שנאמר לך.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ