וספיגת ויטמינים,מינראלים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

29/01/2013 | 18:31 | מאת: נדב

היי חורש מה קורה? בהמשך לשאלה ששאלתי על ספיגת מולטי לפני כמה זמן.. רציתי לשאול ,האם קפאין,ונענע,וכול המשקאות "המשתנים" משתנים מכיוון שהם מפריעים להפרשת הורמון ה ADH? ואם כן אז זו בעצם הסיבה שהם מפריעים כביכול לספיגתם בגוף?

נדב, נכון קפאין מעקב את פעילות הרצפטור לאדנוזין,מעקב רנין, אנג'יוטנסין 2 ומעקב הפרשה של הורמון מונע השתנה ADH ואלדוסטרון ומגביר פרשת שתן. למיטב הבנתי ל א קיים קשר בין המנגנונים הנ"ל לספיגת מיקרונוטריינטים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ