קפאין,וספיגה..

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

18/12/2012 | 08:00 | מאת: נדב

שוב שלום חורש רציתי לשאול מה דעתך בנושא קפאין,וספיגת ויטמינים,מינראלים,וכו. לפני אימון אני צורך קפסולת קפאין כ 400 מ"ג(אני שוקל 105) ואני בדרך כלל צורך את המולטי ויטמין שלי כ 3 שעות לאחר צריכת הקפאין. האם יש מחקרים שנעשו על ספיגת ויטמינים וצריכת קפאין?,חשוב לי לציין שבמולטי יש גם ברזל,האם הספיגה שלו,ושאר המינראלים פוחתת או שזה סתם מיתוס?? ממש השמח לקבל קצת מידע ממך על הדבר או תשלח לי קישור מתאים תודה רבה רבה!

נדב, יש הסוברים שקפאין יכל לפגוע בספיגה של ויטמינים ונ=מינרלים שונים. בספרות מצאתי בעיקר השפעות שליליות על ספיגת סידן, ויטמין D, ויטמין B וברזל. אני מעריך ששלוש שעות הוא זמן מניח את הדעת בין צריכת הקפאין לבין המולטי-ויטמין.

18/12/2012 | 22:25 | מאת: נדב

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ