שלום חורש...המון תודה מראש, מקווה שתוכל לעזור לי

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

23/06/2012 | 02:16 | מאת: ליאור

אני בן 23 משחק כדורגל מקצועי, שברתי את עצם המסרק 5 בכף הרגל לפני כחודשיים וחצי. השבר החלים כמעט 100 אחוז וכשחזרתי לאימונים (לפני כחודש בערך) נקעתי את הקרסול..השבר עצמו לא נפתח (כך ראו בצילום) והקטע המוזר שהכאבים שלי הם לא במפרק של הקרסול עצמו וכמו כל הנקעים החוזרים שהיו לי תמיד , אלא שהכאב הוא בכלל בכל האזור שמתחת לאצבע הזרת ובדופן החיצוני של כף הרגל (לא השבר,השבר יותר למטה) למה יש שם פגיעה הרי מפרק הקרסול עצמו נפגע?! אני כבר מנסה יותר משבוע להחלים והכאב לא עובר ואני לא יכול לרוץ..השאלה שלי היא ממה הכאב הזה נובע ומה אני יכול לעשות כדי להחלים מהר..המון תודה לך ! (שמתי קרח עשיתי קומפרסים וזה ממש מחלים בצורה איטית שאף פעם לא קרה לי)

ליאור, לצערי אתה מתאר מצב נפוץ בקרב ספורטאים, שאינם מבצעים הכנה נכונה בחזרתם לאחר פציעה. לאחר פציעה ישנם שני דגשים חשובים: 1. הפגיע גורמת ליצירה של הצטלקות/התבקויות/פגיעה באלסטיות של רקמות חיבור- הכנת המפרק דורשת מתיחות מבוקרות והדרגתיות של האזור למנוע קרעים לא מבוקרים של רקמות רקות וכלי דם- מצב שיכול להוביל לדלקת כרונית של האזור. 2.החישה המפרקית הםפנימית והעיצבוב במקום נפגעים- מכאן שחשוב לבצע תרגול פרופריוצפטיבי מתאים. ראה שאלה קודמת כדוגמה לתרגול מתאים. בהצלחה!

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ