איבוד סידן

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

16/06/2012 | 07:08 | מאת: ברק

שלום חורש. אני יודע שהרבה ספורטאים, במיוחד רוכבים נוטלים תןסף מגנזיום בגלל איבוד של מגנזיום בזיעה ובשתן. האם ספורטאים כמו רוכבים מקצועיים, שחקני טניס/רגל מאבדים גם הרבה סידן במהלך ולאחר הספורט? והאם כמו מגנזיום הרבה ספורטאים לוקחים תוסף של כדורי סידן(אם יש דבר כזה בכלל)? תודה ויום טוב

אין צורך לאדם מין השורה. לפי המלצות ה- RDA, אדם צריך בין 1000 ל- 1200 מ"ג סידן ביום. הגוף מאבד סידן בעיקר בצואה, הוא אנו מופרש כמעט בזיעה או בשתן אצל בני אדם.בקרת הסידן נשלטת הורמונלית. אנשים יכולים בקלות לקבל כמות זו של סידן דרך מוצרי חלב להיות : יוגורטים (150-250 מ"ג סידן לגביע), גבינה צהובה (200 מ"ג סידן לפרוסה), גבינה צפתית או בולגרית (500 מ"ג סידן ל-100 גרם), גבינות למריחה וקוטג' (100-150 מ"ג סידן ל-100 מ"ל) ומשולשי גבינה (100-120 מ"ג סידן למשולש מסוג 'מון-בלאן'). אנשים יכולים להשלים את כמות הסידן גם ממקורות לא חלביים, כמו סויה ומוצריה, שקדים, ממרחי שקדים, חלב שקדים, טחינה, שומשום, חלווה, חטיפי שומשום, סרדינים, ביצים ועוד.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ