תשובה לחורש

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

12/06/2012 | 05:53 | מאת: שבי

שאלת בתגובה שלך: "אתה מדבר על "קודם" כסדר עדיפויות, או במובן הכרונולוגי בתוכנית במהלך השנה, שבוע"? 1.אני מתכוון קודם במובן הכרונולוגי,אומרים שקודם חוזרים לבניית הכושר הבסיסי,ולאחר מכן עושים אימונים קשים יותר כמו למשל ספרינטים, ספרינטים בחוף הים וכו', אני שואל: לאחר מספר שבועות של מנוחה(שיחקתי פה ושם כדורגל בשכונה)איך חוזרים לכושר ההתחלתי(נראה לי סבולת לב ריאה) 2.כמה אימוני סבולת אתה ממליץ לי לבצע לפני שאני מתחיל אימונים קשים יותר כמו כח מתפרץ?(קפיצות,ספרינטים ארוכים, אינטרוולים וכו')? 3.יש תרגיל שאני מאוד אוהב אני קושר גומייה מסביב למותן ולגומייה מחובר משקל 10 15 קילו על הריצפה ואני פשוט רץ 10-12 ספרינטים למרחק של 20 מטר כנגד התנגדות, מתי אפשאר להתחיל לבצע את האימון הזה. 4.שאלה אחרונה:האם זה נכון שבלוש שבועות הראשונות מומלץ להגדיל מסה שרירית, לדוגמא לבצע דדליפט סקוואטים וכו' במשקלים מאוד גבוהיים, ולאחר 3 שבועות לעבוד על כח מתפרץ(משקל בינוני 6-8 חזרות באופן מתפרץ)? אשמח אם תסביר לי חורש סליחה על החפירות פשוט אומרים שנושא הפגרה מאוד חשוב לשחקן כדרורגל ואתה מאוד עזרת לי במשך השנה. אלף תודות

פגרה מקבלת פרשנות שונה בקרב שחקנים ומדינות שונות. זה הזמן האידיאלי לעבוד על נקודות התורפה האינדבידואליות של השחקן. חבל שרוב הספורטאים לא מנצלים את הזמן הזה כראוי. בניית מסה שרירית יכולה להיות מטרה בפני עצמה לשחקן בשלב זה, אך ורק אם הנושא נחוץ, וחלש אצלך באופן יחסי. בשופ פנים ואופן לא אמליץ לך לבצע תרגילים שיסכנו אותך בפציעות (דדליפט). אני ממליץ לך בחום לעבוד עם איש מקצוע מיומן שיכול לבחון את היכולות הספורטיביות השונות שלך, ולבנות לך תוכנית אפקטיבית לפגרה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ