פקקת מאמץ אצל ספורטאי צעיר ...

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

24/05/2012 | 19:33 | מאת: סמדר

בני בן 17 שוער כדור יד גם בנבחרת,מתאמן יום יום,הובחן עם פקקת מאמץ בוריד SUBCLAVIEN+AXILLARY החל טפול למשך כחצי שנה בקומדין,האם יש מקרים דומים?מה הסיכוי לחזרה לפעילות לאחר סיום הטיפול התרופתי?האם יש דרך למנוע?להתערב?אשמח להכוונה מעבר להמטולוגיה,למי ניתן לפנות...לצערי זה ממש דיכא אותו לאחר שהוא כבר בנה לעצמו מסלול והתקדמות....וספורט הוא חלק מאוד משמעותי וחשוב בחייו,אודה על כל תשובה.

סמדר, פקקת מאמץ היא היא מצב נדיר יחסית, הגורם לא תמיד ידוע, אך משוייך פעמים רבות לפציעה או גירוי מתמשך באזור הכתפיים. על כל פנים, בנך צריך להימצא בפיקוח רפואי במהלך החודשים הקרובים, עם מעקב דופלר אחר זרימת הדם וכמובן אחר מדד INR. בקשר לפעילות גופנית, הוא יכל לבצע באופן מתון, אני לא בטוח לגבי חזרה לכדור יד, שכן הפעילות הזו סביר שהביאה אותו למצב הנתון. הייתי בוחן תחומי ספורט אלטרנטיביים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ