סתם משהו שחשבתי עליו !!!!

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

18/05/2012 | 15:03 | מאת: שניאור

ימות הקיץ הגיעו ובימים רבים מהם החום ממש מורגש ... האם כאשר חום הגוף גם ככה גבוה , אצל אנשים בעלי חילוף חומרים מהיר תהה ירידה מסויימת בקצב המטבוליזם? זאת בשביל לא לייצר יותר חום.... או שפתרון אחר להסתגלות פיזיולוגית אצלהם - הם ירגישו פחות רעב מאשר אנשים שמנים ( בעלי חילוף חומרים איטי) שאצלהם תדירות וכמות האכילה אינה מושפעת כל כך ממזג האוויר ... שוב תודה !-)

שניאור, אתה ממשיך להיות יצירתי במובן החיובי של העניין. חילוף החומרים מושפע משלושה רכיבים מרכזיים: רמת המאמץ הפיזי, חילוף והחומרים במנוחה וטרמוגנזה - הפקת חום כתוצאה מעיכול המזון. לגוף יש אזור נוחות שבו הוא לא צריך להשקיע אנרגייה לצורך ויסוט חום- בין טפרטורות של 20-25 צלזיוס. מתחת ומעץ מתחילים מנגנוני ויסוט החום לעבוד וכן להגביר את הדרישה האנרגטית של הגוף, למרות שלא באופן מאוד משמעותי בהשוואה לפעילות גופנית. ישנם מחקרים הסוברים שההתאמה האקלימית המלאכותית- מיזוג האויר מעלה בצורה זו את ההסתברות להשמנת האוכלוסייה. אולם לומר שהגוף מוריד את המטבוליזם בזמן שיותר חם, לא ממש נכון, כי המנגנוני הויסוט ובעיקר ההזעה דורשים אנרגייה. לעומת זאת, איקלום לחום לאורך זמן יוצר שינויים שונים, לדוגמה, בסיבי השריר למצב שהם משחררים פחות חום ויעילים יותר ברמה האנרגטית. מקווה שהצלחתי לענות על שאלתך.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ