ריצת אינטרוולים וחומצת חלב.

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

18/05/2012 | 02:51 | מאת: שבי

לילה טוב. חורש לפני מספר חודשיים ביקשתי ממך לתת לי אימון שהכי מתאים לשיפור יכולת ההתאוששות לשחקן כדורגל. אמרת לי לבצע: ריצה מהירה מאוד של 200-300 מטר, וחזרה בריצה ממש קלה(דשדוש) במשך כדקה, לאחר כדקה לחזור על התרגיל 5- 10 פעמיים. אני רוצה לעשות אותה עוד פעם בפגרה. יש לי 2 שאלות בקשר לשיטה הזו. 1.האם כאשר אנחנו מבצעים ריצה קלה לאחר הספרינט של ה200 מטר אנחנו מפזרים חומצת חלב בצורה טובה, דבר המקל על האימון? אשמח אם תסביר לי. 2.הרבה פעמיים בתחילת שנה קבוצות כדורגל מבצעות ריצות ארוכות מסביב לפארקים במשך כ30-45 דקות בקצב קל. האם האימון שנתת לי תורם ליכולת הריצה מסביב הארוכה? תודה רבה רבה

1. כן, בזמן ההפוגה המאומצת יש הצטברות משמעותית של חומצת חלב בשריר, בזמן הריצה הקלה יש פינוי של חח וכן פרוק מואץ שלה. 2.אם אתה מתכוון לאימוני רצף, זו לא מטרת ריצת ההפוגות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ