סיבי שריר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

28/04/2012 | 03:07 | מאת: שניאור

היי , קיימים אצלנו ברקמת השריר סיבים לבנים, אדומים , וורודים.. בעבודה על כוח עובדים בעיקר הסיבים הלבנים , אלה שאינם צורכים חמצן. אתה יכול לנקוב לי בכמות הסיבים ( באחוזים) האדומים והוורודים שמשתתפים בעבודה על סיבולת שריר - 20 חזרות לערך ?? קיים גם מושג סיבולת כוח . מה ההבדל בינו לבין סיבולת שריר? תודה חורש :)

שניאור, המעורבות של סוגי הסיבים השונים משתנה בהתאם לסוג הגירוי והן בהתאם לשרירים המעורבים והאינדבדואל המתאמן. ישנה שונות רבה לגבי אחוז הסיבים האיטים או המהירים בשרירים שונים בגוף ושונות רבה בין אינדיבידואלים שונים. מכאן, שאין לי אפשרות לתת לך את היחס המבוקש באחוזים, אולם, אני יכל לומר לך שאם מדובר ב- 20 חזרות לצורך העניין בפשיטת ברך, רוב הסיבים שישתתפו יהיו מהסוג המהיר מסוג IIa & IIb &IIc. סבולת שרירית היא מושג כללי, בהגדרה אחד ממרכיבי הכושר הגופני שמיצג את האפשרות לחזור על פעולה מאומצת ולהתמיד בה לאורך זמן. סבולת כוח- מושג ספציפי יותר שמיצג עבודת התנגדות, שמערבים בה בעיקר סיבי שריר IIa, שמסוגלים לגייס כוח לאורך זמן באמצעות מטבוליזם אנאירובי לקטי וכן הם עשירים במיטוכונדריות שיכולות להפיק גם מטבוליזם אירובי.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ