חיזוק סביב הברכיים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

25/03/2012 | 17:02 | מאת: מתן

אני משחק כדורסל בקבוצה נוער. התאמנתי בחדר הכושר בתרגיל הפשיטת הברכיים על מנת לחזק את שרירי ה4 ראשי, ולחזק את השרירים סביב הברך. אחד המדריכים בא ואמר לי שבגלל שבתרגיל הזה הרגל הדומיננטית לפעמיים משתלטת כדאי לי לבצע את התרגיל בכל רגל בנפרד על מנת למנוע תופעה זו. 1.אשמח לשמוע דעתך, והאם גם אתה ממליץ לעבוד כך? 2.האם אותו דבר מוכח על שרירי האמסטרינג בתרגיל כפיפת ברכיים? תודה רבה לך

המדריך שלך צודק, שיכל להיות שהרגל הדומיננטית תשתלט. זה קורה במיוחד אצל ספורטאים שיש להם צד דומיננטי וצד חלש במיוחד. אתה יכל לבדוק את עצמך ולהשוות את הכוח בין שתי הרגליים: בדיקת RM10, בחר משקל מקסימלי שבו אתה מסוגל לבצע 10 חזרות ברגל הדומיננטית ובדוק כמה חזרות באותו משקל תוכל לבצע ברגל הנגדית. ממידה וקיים הפרש של יותר מ- 20%, בין הרגליים אז תרגול נפרד לכל גפה הוא בהחלט חשוב. הדבר נכון לכל שרירי הגוף.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ