תזונה ושרירים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

23/03/2012 | 18:10 | מאת: איה

שלום, האם שריר יכול להבנות רק במידה ואכלתי לפני ואחרי תזונה מומלצת? אם אני עושה פעילות אירובית של 45 דקות לא יבנה שריר אם לא פעלתי כך...? תודה

24/03/2012 | 01:10 | מאת: שניאור

תמיד אני שומע אמרות של "תזונה זה 90% מבניית השריר" , אולי זה ככה אצל מפתחי גוף מקצוענים שאצלהם קיים משטר של תוספי מזון, שייקים , חלבונים וים קלוריות. אצל האנשים "הרגילים" אכילה בריאה , עם דגש על כל אבות המזון מספיקה. מה שחשוב יותר זה גירוי חזק לשריר יותר מהתזונה שבאה בדיוק אחריו. הרכיבים במזון מגיעים לשרירים גם זמן רב אחרי האימון , כך שכל עוד את לא ברעב קיצוני אין אם זה בעיה . אגב, זה לא ממש קשה לאכול אחרי אימון איזה פרי עם יוגורט , או סתם לשתות כוס חלב :)

פיצוי היסף, מושג שמתאר את התאמת הגוף לאימון מתרחשת בכל זמן שהגוף לא נמצא במאמץ, כלומר במהלך שעות היום ובמנוחה, לכן אני ממליץ לך לאכל נכון ומאוזן במהלך כל שעות היום.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ