חומצת חלב, וכח מתפרץ

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

13/03/2012 | 02:29 | מאת: גלעד

מדוע שמבצעים אימון בחדר כושר בלי אירובי, רק אנארובי סטנדרטי, אז חומצת החלב כמעט ולא עולה? ארי באימוני אנארובי חומצת החלב אמורה להיות גבוהה לא? 2.אהלן חורש, ששאלתי אותך על הקשר בין מסת שריר לבין יכולת הניתור למשחקי כדור. האם התרגיל הבא נכון על מנת לשפר ניתור וכוח מתפרץ: אם אני ירד לסקוואט עם מוט, (משקל בינוני) לאט לאט וישב על ספסל למשך חצי שנייה, ואז אני יעלה חזרה לעמדת המוצא באופן ממש מתפרץ, וכך חוזר חלילה, ירידה איטית לספסל ואז עלייה במהירות. 4סטיםX8 חזרות אשמח לשמוע דעתך על הנושא? תודה רבה

גלעד, באימון אנאירובי סטנדרטי בחדר כושר 15 חזרות, 3 סטים, 60 שנ' מנוחה בקצב בנוני, יש עלייה משמעותית של חומצת חלב, שעולה נקודתית בריכוז גבוה בשריר המתאמן. נכון שאם אתה לא מפעיל קבוצות שרירים גדולות, אז כמותית, תהייה עלייה פחות מאשר באימון ספרינטים לדוגמה. תרגיל טוב, אולם, כדי לשפר את הכוח המתפרץ במסלול האנרגטי המהיר, את הירידה לא הייתי מבצע לאט מדי כדי לא לצבור בו כמות גדולה של חומצת חלב. ירידה מבוקרת אך לא איטית מידי...בהצלחה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ