סוגי ריצות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

26/12/2011 | 23:17 | מאת: אור

כאשר מבצעים ריצת הפוגות ספרינט של 200 מטר ואז דקה ריצת התאוששות(5-10 סטים) וריצת פרטלק על פי שעון-ריצה קלה 50 שניות ואז 10 שניות הגברת מהירות,סט שני 45 שניות ריצה קלה ו15 שניות הגברת המהירות. 1.האם האימונים האלה נקראים אימונים אירוביים+אנאירובים? 2.האם האימונים האלה הם כל כל טובים(לספורטאים לדוגמא) בגלל שהם משלבים אירובי ואנארובי ביחד? תודה

אימון מהסוג שהזכרת נגדיר באופן סמנטי כאימון אירובי, למרות שנכון שבזמן הספריט יש רכיב אנאירובי. למעשה יש רכיב אנאירובי בכל פעילות אירובית שתבצע, אבל הרכיב האירובי, עולה בהרבה על הרכיב האנאירובי.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ