צריכת חמצן בעת מאמץ

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

23/01/2011 | 10:07 | מאת: נעה

היי, האם צריכת החמצן מתייצבת ונשארת באותה הרמה בזמן של פעילות אירובית. האם זה בעצם הצח"מ? אשמח לקצת הסבר

בזמן מאמץ קבוע תת-מרבי, צריכת החמצן מתייצבת סביב ערך נתון, שאינו הצח"מ (צריכת החמצן המרבית). אם נגביר את המאמץ בהדרגה עד לכישלון נגיע לצריכת החמצן המרבית, שמיצגת את היכלת המקסימלית של מיכלול מערכות הגוף שלנו: הלב, כלי הדם, מערכת הנשימה והשרירים לבצעה נשימה אירובית. מדד זה משמש בפיזיולוגיה שלח המאמץ ערך חשוב כדי לכמת כושר גופני אירובי.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ