מאמץ אנ-אירובי

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

03/11/2011 | 01:11 | מאת: שניאור

במאמץ אנ אירובי , כשאני מרים משקל כבד לא נעשה שימוש בחמצן תוך כדי המאמץ. אז למה מרגישים שדווקא אז הנשימה נעתקת וקשה לקבל מרווח נשימה תקין? כאילו משתדל לסחוט עוד טיפה אוויר ולפצות על החוסר שיש .... שאלה נוספת בהקשר הזה- האם גם במאמץ אנ-אירובי הדופק עולה וזרימת הדם מהירה יותר ומוגברת יותר ?? אם כן למה? תודה חורש :)))

גם כאשר מדובר במאמץ אנאירובי קצר, ויש עליה בחומצת החלב, במיוחד עם מדובר בקבוצות שרירים גדולות, אז רמת חומצת החלב עולה במחזור הדם וישנה עליה בגירוי מערכת הנשימה. כאשר מדובר בעבודה על שרירים קטנים העליה בחומצת החלב תהיה נקודתית ויהיה פחות גירוי נשימתי. אם המאמץ הוא נרחב ומעלה את לחץ הדם, נרגיש את העומס הלחץ על החדר השמלי- תחושה של דפקות לב חזקות, בסיום המאמץ בכדי שלא תהיה ירידת לחץ דם פתאומית הלב מגביר את הדופק למספר שניות. התגובה הזאת לא קשורה לצורך בהספקים אירוביים אלה באיזון גורמים המודינאמים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ