עלייה פתאומית בדופק

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

10/01/2011 | 19:01 | מאת: לי

שלום רב אני בת 35, ספורטאית. מתאמנת כל יום בעיקר ריצה או אפניים תמיד עובדת עם מד דופק ומכיוון שאני בכושר מצויין הדופק שלי לא עולה לגבהים ורק אם אני ממש מתאמצת אני מעלה אותו ל 160 בשיא, בדר"כ נע בסיביבות 140 כמו כן, ברגע שמפסיקה או מאטה יורד במהירות... קרו לי 4 מקרים בחצי שנה האחרונה שלפתע באמצע ריצה קלילה על דופק של בערך 135 אני מרגישה מין "פליפ" כזה בלב והדופק טס למעלה בבת אחת (השיא היה 202)...לוקח לי הרבה זמן להוריד אותו ומיותר לציין שזה מלחיץ נורא ולא אופייני בכלל כי כמו שציינתי "קשה" לי להעלות דופק כה סתם הרופא כאן רק שלח אותי לאקג למשך דקה, כמובן שלא ראו כלום ובזה זה נגמר. אני בריאה חוץ מזה. רציתי לשאול האם זו תופעה מוכרת אצל ספורטאים, מה עליי לבקש לבדוק עוד? המון תודה

לי, המצב שאת מתארת עשוי להתפרש כהפרעת קצב שבאה לידי ביטוי במאמץ. לא הזכרת אם זה קורה גם במנוחה? האם עשית בדיקת אקג במאמץ לאחרונה? אם לא רצוי מאוד- אפשר לבצע בכל אחד מהמכונים לרפואת ספורט קרוב למקום מגוריך. בדיקה נוספת שאני ממליץ לבצע היא הולטר (אקג במשך 24 שעות). עד אז אני ממליץ לא לבצע מאמצים קשים. לרוב הפרעות הקצב אינן מסוכנות אצל ספורטאים, והן נעלמות לאחר הפוגה באימונים, אבל צריך לשלול מצבים אחרים. גם מצבים של תפקוד ירוד של בלוטת הטריס או חוסר איזון מינרלי, עשוי לעורר מצבים של חוסר יציבות חשמלית בלב- לכן רצוי לבצע גם בדיקות דם מקיפות (אלקטרוליטים ו- TSH). יש לזכור שרוב שינויי הקצב המהירים שמתאמנים רואים בשעון הדופק שלהם, לא מיצגים הפרעות קצב אלה שיבוש בקריאת המד הדופק, אולם היות ואת ספורטאית שמכירה את גופה ומפעת הסמפטומים והתחושה שאת מתארת לא הייתי בונה על כך. אשמח לסייע בכל דרך לאחר קבלת התוצאות הבדיקות.

10/01/2011 | 22:55 | מאת: לי

תודה על תשובתך זה לא קורה במנוחה. עשיתי מין בדיקה כזו בחדר כושר שעושים אני מניחה לכל מי שמנוי שם....זה היה עם המד דופק במאמץ מתגבר והכל היה בסדר. TSH בנורמה T4 FREE טיפה נמוך ( הפסיק לי המחזור והביוץ לתקופה ארוכה) חוץ מזה בדיקות דם בסדר, הכולסטרול נמוך מדיי וקצת יש כיוון לאנמיה (כדוריות דם אדומות טיפה נמוך) וברזל נמוך השיבוש לצערי אינו רק בשעון דופק הרגשתי את זה טוב טוב בגוף.. אני מחר אפנה לרופא ספורט ( לא גרה בארץ והרפואה כאן לא משהו)

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ