הי, שתי שאלות עם נושאים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

29/11/2016 | 23:12 | מאת: חגי

אולי גדולים מדי אבל אשמח לכיוון בתשובות: 1-האם זה נכון שלאחר פעילות גופנית לשרירים יש דווקא נכונות לכיווץ והתקצרת ולכן צריך לעשות מתיחות ?אם כן,מדוע זה קורה. 2-הרבה קראתי על חשיבות מה שנקרא BONE ALIGNMENT-ומכאן בעצם לתת לעצמות לעשות את העבודה בקשה במקום שהשריר יתאמץ מדי. מה הכוונה? תודה רבה!!!!!!

1. למרות שלאחרונה יצאו מאמרים שמיתרים את החשיבות של מתיחות לאחר אימון, אני שייך לאסכולה שדווקא תומכת, מהסיבות הבאות: לאחר פעילות גופנית מאומצת, יש עלייה ברמת החומציות של השריר, וירידה ברמת האנרגיה שלו. לכן ניתן לראות שינוי בסידור המרחבי של סיבי השריר, עד לכדי פיתולים מקרוסקופיים של השירים. החשיבות של מתיחות לאחר האימון הוא בניסיון להשיב את הסידור המרחבי לקדמותו. בנוסף מעטפת השרירי ורקמות חיבור גם הן יכולת לשנות את הסידור המרחבי שלהן ואף להצטלק ולהידבק אחת לשנייה, גם כאן יש חשיבות למתיחה בכדי לשמור על טווחי תנועה. 2. אשמח שתפנה אותי למאמר המדובר.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ