חייב שאלה נוספת להבנה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

30/09/2016 | 14:31 | מאת: חנן

אז נכון שכל שריר מכיל בתוכו גם מוטור יוניט גדול וגם מוטור יוניט קטן. אבל ניקח לדוגמא שריר גדול כמו שריר הבייספ-האם בגלל שהוא גדול זה אומר אוטומטית שיש לו מוטור יוניט יותר גדולים משריר כופף האצבעות לדוגמא-ולכן בטבעי-שריר הבייספ יוכל להפיק כוח רב יותר משריר הכופף? באותה הנשימה-האם יכול להיות שלמרות לשריר גדול יותר יש מוטור יוניט גדולים יותר (שאחראיים על גיוס כוח רב יותר),עדיין אפשרי להשיג עם שריר קטן יותר כמו שריר כופף האצבעות את אותו כוח מתפרץ באמצעות אימונים ,או שהמוטור יוניט הקטנים שיש בשריר זה הם רבים ויכולים להשתוות למוטור יוניט הגדולים שיש בבייספ? תודה רבה1

לשרירים דגולים יותר, אכן יש בדרך כלל יחידות מוטוריות שאחראיות על כיווץ של יותר סיבים. אולם אין זה אומר שריבוי של יחידות מוטוריות בצפיפות גדולה יותר פוגעת ברכיב המהירות, כוח וכוח מתפרץ. דווקא בדוגמה שהבאת של כף היד שבה יחידות מוריות רבות יש גם יכולת גבוהה לבצע פעולות מאוד זריזות. ריבוי יחידות מוטוריות, מאפשרת ויסות מוטורי טוב יותר שחשוב לצןרך פעולות מורכבות ומוטריקה עדינה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ