לא ברור לי יחסי הכוחות בין השרירים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

28/09/2016 | 20:13 | מאת: לידור

דר שלום רב, מה שמכונה כיווץ קאסנטרי איננו באמת כיווץ השריר אלא מתיחה,אבל במונחים על פיהם אני לומד מתייחסים לזה ככיווץ (אקסנטרי),אז אני מתייחס לזה כך. נכון כשמורידים את הזרוע מטה (ללא משקולת ביד),שריר הטרייספ הוא האגוניסט והבייספ הוא האנטגוניסט שנרפה. אבל,איך יכול להיות שבמקומות אחרים כתוב שכאשר הזרוע מורדת מטה (כנגד כוח המשיכה),אז דווקא הבייספ הוא זה שחווה את ה"כיווץ" האקסנטרי. אז אני מבולבל-האם הבייספ (בהורדת הזרוע מטה),הוא אנטגוניסט שנרפה ונותן לטרייספ לעשות את עבודתו,או שהבייספ חווה "כיווץ" אקסטנרי והוא זה שעושה את כל העבודה כדי שהזרוע לא תיפול מהר מדי מטה????? -במקביל ,אז הטרייספ מרפה???? מבולבל... תודה רבה!

הי בכדי לפשט: א. כאשר השריר שמתאמץ ועושה את העבודה כנגד התנגדות מתקצר אז הכיווץ הוא קונצנטרי. ב. כאשר השריר שעושה את העבודה מתארך הכיווץ האקסצנטרי.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ