סיבי השריר ונגינה על כלי

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

03/09/2016 | 22:10 | מאת: סימה

דר שלום האם היית מעריך כי נגינה על כלי כמו פסנתר דורש הפעלה של סיבולת או יותר הפעלה של הסיבים המהירים או שניהם? ידוע לי כשריר בנוי גם מסיבים איטיים וגם ממהירים,אז אם נגנים עובדים על המהירות של האצבעות הם בונים בעצם את הסיבים המהירים ולא את האיטיים כלל? תודה רבה

שלום סימה, הרכב סיבי השריר של כופפי ופושטי האצבעות כולל הן סיבים מהירים והן סבי סבולת איטיים. הוא כולל קצת מעל 50% של סיבים מהירים, בשרירים הכופפים ומעט מתחת ל 50% בשרירים הפושטים. כנגן פסנתר, יש צורך לשלב הן פעילות של סבולת והן של כוח מתפרץ.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ