אנרגיה בפוטניה שהשריר צובר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

03/09/2016 | 12:02 | מאת: דניאל

דר שלום, קראתי רבות על מה שנקרא LENTH TENSION CURVE ועל זה כי כשיש בדי OVERLAPPING בין חלקי השריר אז הוא לא יכול לייצר כוח. מה זה בדיוק אומר? האם כוח שהשריר מייצר הוא בעצם הפעולה של התכווצות ושחרור של חלקי סיבי השריר? -שאלה נוספת-האם כאשר אני מכווץ את שריר הבייספ לדוגמא ,אני צובר אנרגיה פוטנציאלית בשריר ואז כשאני מעיף את הזרוע קדימה היא תנוע מהר יותר מאשר שלא יהיה שום כיווץ חזק התחלתי לפני התנועה? נב-אני לא יכול להפריד כיווץ של הבייספ מהטרייספ ולהפך נכון? (בכיווץ איזומטרי). תודה רבה רבה רבה

שאלה ראשונה: עקומת אורך מתח מתארך גידול בכוח הכיווץ של השריר כאשר הוא נמתח יותר (עד גבול מסויים). הסיבה לכך תלוייה בפוטנציאל ההחלקה של גשרי הרוחב, ביחידות המתכווצות של השריר (סרקומרים) כאשר הגשרים, נמתחים, אז פוטנציאל הכיווץ וההחלקה שלהם אחד על השני הוא גבול יותר ולכן מיצרים יותר כוח. שאלה שנייה לא הבנתי?

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ