המשך הבנה על האנרגיה הקינטית

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

03/09/2016 | 00:52 | מאת: חיים

דר שלום,כתבת לי בשאלה הקודמת על כך שחשוב שהשרירים המייצבים יעבדו כדי שהאנרגיה הקינטית לא תבזבז בעת הפעולה. אפשרי לנסו להסביר זאת שוב? נאמר ואני מייצב את מפרק שורש כף היד בפרונציה (כף היד מקבילה לאמה),אם אני מוריד ומעלה את כף היד לכיוון השולחן ועומד על האצבעות אכן יש יותר כוח בפעולה מאשר אם אני משטח את כף היד מטה (כלומר לא מייצב את מפרק שורש כף הדי),ומעלה ומוריד את האצבעות למעלה ולמטה. זה באמת קשור למה שציינת לגבי זה שהשרירים המייצבים עובדים האנרגיה הקינטית לא נאבדת,נכון? תודה רבה רבה

אני לא בטוח שהבנתי את הדוגמה שלך במקרה זה מעט מבלבל, אבל אנסה לתת דוגמה אחרת...משהו מהתרבות הישראלית: אם אתה רוצה לדחוף את חברך שעומד בתור בדרך למשחק כדורגל, תצטרך לכווץ היטב את שרירי הבטן הישבן והגב התחתון...אחרת חלק מהכוח שאתה משקיע בדחיפה ילך לאבוד לטובת המתיחה של שרירי הבטן שלך, בעט שהחזה שלך יוסט לאחור (כמובן שלא יפה לדחוף!)

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ