היי.. .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

08/08/2016 | 16:42 | מאת: צח

מלנין ופרקינסון - נמצא שיעור נמוך משמעותית של מחלת פרקינסון בשחורים בהשוואה ללבנים, וזאת בגלל נוירומלנין רב יותר במערכת העצבים בקבוצות אתניות מסויימות... אמנם זה קשר סטטיסטי רגיל ואינו מצביע על כיוון או סיבתיות, אך קשה להתעלם מהעובדה שההסבר היחידי שעולה לראש בארצות בהן השכיחות של פרקניסון נמוכה יותר זוהי קרינת שמש רבה כל הזמן ... ייתכן גם שזוהי הסתגלות אבלוציונית של שנים לקרינת שמש, אך מעניין אותי אם יש מחקר שבדק זמן חשיפה לשמש של אדם או פרט בתקופת חייו והשפעה שלו על שכיחות מקרי פרקינסון באופן שקצת ניתן יותר להסביר את זה כקשר סיבתי?? ( כלומר האם חשיפה לשמש מפחיתה סיכון לפרקניסון) תודה רבה !!

הי, אני מתאר לעצמי שקראת מאמר שמספר על הקשר הסטטיסטי הנ"ל. אם כן, אשמח שתפנה אותי אליו. בכל מקרה לדעתי, אם קיים קשר כזה, לא ידוע לי שהוכח בתנאי מעבדה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ