כיווץ איזומטרי של השרירים והפרדתם

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

07/08/2016 | 01:17 | מאת: ליאור

דר שלום רב, בכיווץ יזום של שרירים אין באמת אפשרות לעשות הפרדה על את אילו שרירים מכווצים נכון? נגיד אני רוצה לכווץ רק את השריר של כף היד,אני מכווצת יחדיו כבר את על שרירי האצבעות שנמצאים בכף היד מבלי באמת להפריד בין שריר לשריר נכון? כמו שנגיד אני רוצה לכווץ את שריר הבייספ (לא בפעולה אלא כיווץ איזומטרי),אוטומטית גם שריר הטרייספ מתכווץ לי...זה בא יחדיו נכון? תודה

הי ליאור, נראה לי שאת לערבבת כאן מספר עקרונות שונים. 1. בכיווץ שריר עובד עקרון הכל או כלום לגבי יחידה מוטורית מסויימ הקשורה לעצב מוטורי. לא ניתן לכבץ רק חלק מסיבי השריר שלא ותה יחידה. כל הסיבים יתכווצו ביחד. בשריר הביספס לדוגמה יש הרבה יחידות מוטוריות. לא כולן יתכווצו בו זמנית. זה תלוי בעוצמת הגירוי. 2. כאשר מאגרפים את היד לדוגמה, עובדים מכלול של שרירים שקשורים בפלקציה של העצבעות, כולל שרירים פנימיים בכף היד וכולל שרירים באמה. התלות היא בדרך כלל בסוג הדגירוי וההפעלה המוטורית. עדינה/ גסה...3. הביספס והטרייספס הם שרירים נגדיים. בדרך כלל כאשר האחד מתכווץ נניח הביספס בכפיפה, יופעל רפלקס שירפה את הנגדי לו ולהפך. לכן ניתן לשלוט על בידוד של שרירים, אך זה תלוי מאוד במיומנות, בסוג הגירוי והיחידות המוטוריות שמעצבבות אותו.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ