פעולת השריר במאמץ ואחרי

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

10/06/2016 | 00:04 | מאת: הדר

שלום רב, אם השרירים צריכים חמצן כדי לפעול שאותו הם ממירים לATP,למה בעצם הם מגיעים למצב של עייפות מלכתחילה,למה זרימת הדם לא מכניסה להם יותר חמצן ואז הם לא יתעייפו לעולם? ולמה כשהשריר נבנה אז יש לו יכולות סיבולת גדולות יותר? תודה

השריר יכל להשתמש באנרגיה אירובית, שמנגנון ההפקה שלה כולל שימוש בחמצן, או באנרגיה אנ-אירובית שמנגנון ההפקה שלה אינו כןלל חמצן. כאשר צריך השריר להפיק אנרגיה במהירות רבה, הוא יעדיף תהליך אנ-אירובי שתוצר הלוואי שלו הוא חומצת חלב. במצב זה תגבר תחושת העייפות של השריר בגלל הסביבה החומצית והן בגלל שכמות האנרגיה שניתן להפיק אנ-אירובית נמוכה יותר.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ