משקל שאותו יכול לשאת שריר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

18/05/2016 | 21:15 | מאת: עזרא כהן

פעם ראיתי איזה נתון, אבל לא מוצא אותו, של המשקל שאותו יכול להרים סמ"ר של סיב שריר- האם זה משתנה בין סיב לבן לסיב אדום? או שבסך הכול שריר לבן הוא בעל מסה גדולה יותר, אך אם פורטים אותו ליחידות קטנות ושוות לסיב אדום בגודל ביכולתם להרים את אותו משקל לאותה יחידת מידה?

מקובל לחשב שכל סנטימטר מרובע של חתך של שריר יכל להרים 3-4 ק"ג (30-40 ניטון). בפועל החישוב מאוד לא מדוייק כי יש פקטורים נוספים שמשפיעים על כוח השריר, כפי שאתה מציין, רמת ה- ATP שלו, סוג היחידה המוטורית, סף הגירוי שלה ועוד.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ