מתיחות ופיצוי יסף .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

16/05/2016 | 11:53 | מאת: יוסף זלמן

בוקר טוב!! יש מחקרים המראים פיצוי יסף מופחת לאחר אימון כוח בטכניקות להתאוששות מהירה יותר ובינהם טבילה במי קרח. כך שאמנם ההתאוששות מהירה יותר, אך פיצוי היסף , כלומר הכוח הנבנה כתגובה לאימון קטן. ציינת מספר פעמים שאימון כוח גורם לשינויים במאזן האלקטרוליטי וירידה ברמת ה- ATP (האנרגייה בשריר) , ומתיחות משיבות את האיזון האלקטרוליטי על כנו מהר יותר. האם אין בכך הפרעה לפיצוי היסף? שהרי ברגע שהשריר כבר התאושש אין לו צורך פיזיולוגי להבנות חזק יותר... האם כדאי לדחות את המתיחות והארכת טווחי תנועה ליום אחרי עקב כך?

שלום יוסף, לא ידוע לי על מחקר שמלמד על ירידה בפיצוי היסף לאנשים שמבצעים מתיחות לאחר האימון. אשמח אם תצרף את אותם מחקרים שמלמדים על האפקט ההפוך? מקובל שהתגובה לגירוי השרירי המכני והמתח על השריר היא המרכיב העיקרי שמעודד הגדלה במסת השריר וזה לא תלוי בהתאוששות. או שאולי אתה מדבר על פיצוי יסף בתחום אחר? אשמח שתחדד את השאלה עם התייחסות למאמרים הרלוונטיים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ