גופרית במזון . .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

12/05/2016 | 12:50 | מאת: דקלון

יש תוסף MSM שנמצא יעיל בהפחתת תהליכים דלקתיים והפחתת כאבי פרקים במחקרים רבים, האם גופרית הנמצאת במזון יש לה אותה השפעה? מאכלים כמו בצל , שום, עירית, אגוזי ברזיל, כרוב ועוד יכולים להיות תחליף אפקטיבי לתוסף? אגב, במה יש הכי הרבה גופרית במזון?

דקלון שלום, לגפרית תכונות אנטי דלקתיות וכן תכונות אנלגטיות (מקלה על כאבים). ריכוז הגופרית גבוה במיוחד בירקות עלים כפי ציינת, כרוב, ברוקלי, בצל ירוק וגם בביצים ואגוזים. תיסוף של גופרית במינון גבוה יהיה יעיל במצבים של דלקת כרונית. היות והספיגה של מינרליים מאכילה של ירקות וכמות הסיבים שאדם יכל לצרוך ביום מוגבלת בסופו של דבר, אני לא חושב שתוכל להגיע למינון דומה לזה שמתקבל מתוסף המזון.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ