עדיפות למזון דחוס בשומן, חלבון וקלוריות או מזון דל

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

25/04/2016 | 16:11 | מאת: סמי

מומלץ לאכול הרבה ירקות במסגרת תזונה בריאה, וגם ירקות שהערך הקלורי שלהם נמוך יותר מהערך שלוקח לגוף לעכל אותו כדוגמת סלרי- אך האם זה לא סתם להפעיל תהליכי עיכול שמובילים לחמצון תאי יותר גבוה וכל זאת גם מבלי לקבל אנרגיה לשימוש ? לא עדיף לאכול מזונות עתירי קלוריות, כך שהעיכול והחמצון שנובע ממנו יהיה מועט, אך אנרגיה רבה תישאר ( ומבלי הצורך שוב לאכול ולעכל מזון)

1. ראשית, לצערי, אני לא מכיר מזונות, בעלי ערך קלורי שלילי- כאלו שגורמים לנו להוציא יותר אנרגיה מזו שהם מכילים. ערכם הקלורי של ירקות רבים קרוב לזניח, אבל לא שלילי. 2.תהליך עיכול איטי לא מגביר תהליכי חמצון. 3. בעניין העדפה למזונות עתירי/דלי קלוריות, זה כמובן תלוי במצבך הגופני- אם אתה מעוניין לרזות, להשמין או לשמור?

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ