סוכר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

20/03/2016 | 11:45 | מאת: ניסן

חורש שלום האם אצל אדם בריא שמתחיל ריצה אנו נתחיל לראות ירידה ממש ברמת הסוכר בדם כל זמן שהריצה ממשיכה עוד ועוד או שרמת הסוכר בדם תמיד תשאר יציבה והגוף פשוט יפרק חלבון ואנחנו לא נוכל לראות דרך הדם שינוי ודבר נוסף מה בעצם נראה בבדיקת הדם של אדם שקיבל 'קיר' בשעת ריצה

אצל אדם בריא רמות הסוכר ישמרו על ערך הנורמה ברמות עצימות בינוניות. בתחילת המאמץ עשוייה להיות אף עלייה מסויימת ברמות הסוכר בדם בגלל פריקה של סוכר ממאגרי הגליקוגן בכבד, מצב שכיח מאוד אצל סוכרתיים, בגלל שהקליטה של הסוכר איטית יותר בשריר. במצבים של מאמץ עצים וחד, או של דיאטה דלת פחמימות, יכולה להיות נםילה של רמת הסוכר בדם. אז התוצאה תהייה תשישות, חולשה ועד לעילפון.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ