קנאקים במרפק השמאלי בפשיטת מרפקים ופוש אפס

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

22/02/2016 | 13:24 | מאת: שלומי

שלום רב, יש לי קנאקים שמופיעים במרפק השמאלי בעת ביצוע תרגילים כמו פשיטת מרפקים או שכיבות סמיכה. זה נובע מחולשה של המפרק או ממה זה יכול להיות והאם זה טוב להמשיך בסט גם שהקנאקים מופיעים ? חוץ מזה אין תחושת כאב רק קנאקים

מששך שנים היו תיאוריות שונות מה הגורם לקנקים במפרקים. לאחרונה הוכיחו בעזרת תמונת MRI, שלפחות חלקם קשורים לפקיעת בועת גז בתוך המפרק (כניראה חנקן). ברמת העקרון אין בכך סכנה אונזק למפרק, רק שיכול להיות הקשר בין הצטברות בועות גז לבין תהליכי דלקת בפרקים, או מחסור בנוזל סינוביאלי, כך שליתר ביטחון אני ממליץ להקפיד לבצע את התרגיל באופן מתון עם תנועה איטית יותר ונשלטת בחזרות הראשונות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ