הבדלים בין עליות מתח לפולי עליון

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

31/01/2016 | 02:53 | מאת: סמי

תאורטית, אם מגיע לי מתאמן עם זרועות מנופחות ובעלות מסה רבה זה יעזור לו במידה מסויימת לבצע משיכות פולי עליון או לחלופין פשיטת כתף במרפקים ישרים, זאת כיוון שהזרועות מפאת משקלם יעזרו לדחוף את מוט הפולי מטה.. אך מה קורה בעליות מתח, או אם האדם מאוד חזק והוא יכול לבצע פשיטות כתף במוט המתח, כך שהגוף עולה כמובן והידיים מקובעות? האם פה יהיה יותר קשה כי הזרועות כבדות ככל שיהיו לא משתתפות כמו מקודם? בעצם מה שאני שואל אם בעליות מתח ובפשיטת כתף במתח החישוב של כמה משקל מורם הוא גם של הזרועות?? שוב הכול תאורטי, לא באמת אני הולך ליישם את זה :-)

המשקל של הזרוע זניח במקרה זה, יחסי כוחות ומומנטים כן חשובים, אבל זה לא תלוי במסת השרירי של הזרועות. דרך אגב, השריר העיקרי בעליות מתח ופולי הוא הרחב גבי ולא שרירי הזרוע.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ