ניפוח זמני

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

12/01/2016 | 13:26 | מאת: הנרי

אני מאמן בחד"כ ולרוב אצלי מתאמנים בעת האימון זורם אליהם דם רב לשריר והם מתנפחים, אחרי זמן מה הכול חוזר למצבו הרגיל.. אך יש אצלי גם מתאמנים שעובדים בנפח גבוה, מלא תרגילים וסטים אך גם באופן זמני בעת האימון נשארים אותו הדבר ( כל אחד והצרות שלו חח) , מדוע זה קורה , האם רמת החומציות אצלהם נשארת דומה ולכן אין ספיחה רבה של נוזלים לשרירים?

בדרך כלל פעילות שמשלבת אימון התנגדות הכולל תרגילי סבולת שרירית , קבוצות שרירית גדולות, בשילוב של עליית דופק, משפר את הסירקולציה המקומית והכללית, לכן גם את ההחזר הורידי ואת פינוי חומצת החלב מהשריר, לכן התפלגות זרימת הדם מתחלקת בצורה שווה יותר לשרירי הגוף השונים ותחושת "הניפוח" של שריר ספציפי קטנה יותר.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ