כיווץ סטאטי

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

11/01/2016 | 13:15 | מאת: אשר

היי!!! מה שאומר דורש הבחנה דקה אך כשאני עושה את זה אני מרגיש שההבדל בין המצבים הוא מורגש , נגיד אני נתלה על מוט של מתח בזווית של 90 מעלות בכתף ובמרפק בנסיון להשאר כמה שיותר זמן. או למשל לקיחת דמבל של 10 קג ולהשאר בכפיפת מרפק במצב סטאטי במנח של 90 מעלות- יש 2 אופציות אחת להשאר רגיל, וכמה שפחות לבזבז אנרגיה, ושנייה לגרום לכיווץ כמו בכיווץ קונצנטרי של השרירים הפעילים, אך לא כזה שיגרום לתנועה אלא רק התחושה היא אחרת, כזו שאתה מכווץ את השריר. המצב השני מאפשר להשאר יותר זמן באותו מנח.. וזה יכול לבוא במגוון תרגלים כמו פשיטת ברכיים במכונה כשהזווית היא של 45 מעולת ועוד.. למה זה ככה?

אשר, מצטער, אבל לא הצלחתי להבין את השאלה. תוכל בבקשה לנסח שנית את השאלה?

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ