כאב זמני

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

25/12/2015 | 10:19 | מאת: אורן

היי חורש!! האם כאב מושפע משעות היום , יש שעות בהם הוא יותר חזק ויש שעות שכמעט ואינו מורגש? למה זה קורה? למשל כאב של אחרי אימון קשה או דלקת בגיד ..

אורן, זו שאלה חשובה אך בבקשה תמקד אותה: על איזה כאב אתה מדבר, היכן בגוף, מתי אתה מרגיש אותו? באופן כללי התשובה היא כן, יש שינויים ברמות הכאב במהלך היום. כאב של דלקת לדוגמה בגלל שימוש יתר, או פציעה, יחריף עם הצטברות של חומרי דלקת ונפיחות מספר שעות לאחר האימון. באופן גורף רמת הכאב מקבלת ביטוי מוגבר בשעות הערב, כאשר רמת האנדרנלין והמוליכים העצביים האופייטיים, כדוגמת אנדורפינים ואנקפליניים יורדת.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ