לחץ דם והתייבשות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

17/11/2015 | 15:25 | מאת: ניסן

חורש שלום האם באימונים עצימים שלחץ הדם עולה אז הגוף יוציא מים מהגוף בכדי להוריד את נפח הפלסמה

17/11/2015 | 18:23 | מאת: סמי בורקס

נפח הפעימה, הדופק ולחץ הדם כל אלו עולים בשביל לייעל את זרימת הדם.. אז הגוף יעשה הפוך ופתאום יגרום להוצאת נוזלים ולהורדת לחץ דם?? יש להפריד מפעולת יתר של המערכת הסימפאתטית בעת סטרס מנטאלי, שאז יש תכיפות ברצון להתפנות, אך זה שונה מאימון עצים

18/11/2015 | 00:27 | מאת: ניסן

לחץ הדם הסיסטולי עולה באימונים עצימים, אולם במקביל בכלי הדם קיימים שרירים חלקים שמקבלים פקודה להתרחב ומכאן שעליית לחץ הדם מתמתנת. למעשה התגובה ההורמונלית דווקא עוצרת את איבוד הנוזל ממערכת השתן, בתלות בעצימות המאמץ דרך מערכת רנין אנג'יוטנסין אלדסטרון.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ