זמני מנוחה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

18/10/2015 | 20:13 | מאת: גיל

שלום חורש התחלתי בזמן האחרון לשלב אימוני משקל גוף כגון עליות מתח מקבילים וכדומה. האם זמני המנוחה בין הסטים משמעותי למטרה?אני עושה 10 סטים מתח כפול 10 חזרות,דקה זמן מנוחה.המטרה היא גיוון אין משהו ספציפי.השאלה כמה זמן מנוחה מומלץ לקחת והאם כמות הסטים משנה משהו?

ככל שזמני המנוחה מתקצרים ומספר הסטים/ חזרות גדול יותר, המנגנונים השריריים, המופעלים בזמן המאמץ מתמודדים עם הצורך בשינוע מהיר יותר של אנרגיה אנאירובית - לקטית לשריר. כלומר למדים להסתגל לרמות חומציות גבוהה יותר בשרירי, עומס רב יותר של חומצת חלב ופינוייה- כלומר אימון סבולת שרירית.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ