מספר שאלות בנוגע להיפרטרופיה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

12/10/2015 | 10:37 | מאת: נדב

היי חורש מה המצב? מספר שאלות בפי. 1)מנייסיונך האישי ,מה לדעתך יכולה להיות השפעת אימוני כוח מירבי (הספק) על מתאמנים ותייקים מבחינת היפרטרופיה לעומת אימוני היפרטרופיה קלאסים 8-10 חזרות וכו 2) האם לדעתך יכול להיוצר מצב ששרירים מסיימים אצל מתאמנים ותייקים יצברו יותר מסה באימוני הספק מירבי או לסירוגין סיבולת לעומת היפרטרופיה "קלאסית". רב תודות

נדב, אימוני כוח מרבי (הספק הוא מושג אחר) יכולים להיות פיתרון טוב כאשר מדובר בשבירת השיגרה של מתאמנים ותיקים, בדיעבד, גם לצורך מטרות גידול במסה שרירת. למרו שהם מתמקדים בפעילות עצבית שרירית ומעלים בעיקר גיוס יחידות מוטוריות, הם יאפשרו למתאמן לאחר קורס פעילות מתאים לעלות את ה- BASELINE, למחזור הבא שלאימוני ההפרטרופיה ולעבוד עם משקלים יותר גבוהים את אותו מספר חזרות ובכך לעלות עוד יותר מסה שרירית בשלב ב'.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ