כמה שאלות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

09/10/2015 | 00:01 | מאת: ניסן

חורש שלום 1. בדרך כלל הגוף משתמש כל רגע ב 3 מקורות אנרגיה פחממות שומנים וחלבונים בזמן שנה המקור היותר דומיננטי זה שומן ובספרינט פחממה רציתי לדעת האם במקרה שאני אוכל לפני אימון או פחממה או חלבון או שומן זה ישפיע לנו על סוג הדלק בזמן האימון וכן בזמן שינה 2. כמה באמת שווה קג שריר מבחינה קלורית 13 קלוריות ליום או 50-70 בתודה מראש

שינויים בצריכה קלורית והרכב המזון יכולים להשפיע על השימוש במקורות האנרגייה שאנו משתמשים בהם במיוחד בטווח הקצר במנוחה ובהתיחס לשימוש בסוכר כמקור אנרגייה. צרעכת יתר של פחמימות במיוחד פשוטות תעלה את השימוש בסוכר כמקור אנרגייה במנוחה. הדבר נכון גם לתחילת הפעילות בשניות הראשונות, בגלל עלייה ברמת הגלוקוז בדם אבל בהמשך הפעילות, התלות בגלוקוז הדם תפחת והגוף יסמך יותר על המאגרים הפנימיים של גליקוגן ובהמשך שומן שתלויים פחות בהרכבי המזון. באשר לשאלתך השנייה לגבי "כמה שווה ק"ג של שריר?" אני מתאר לעצמי שאתה מתכוון לכמה קלוריות בצריכה הבסיסית במנוחה (BMR) תוסיף לאדם עליה בק"ג אחד של מסה שרירית: יש לא מעט מחלוקות לגבי הסוגייה הנ"ל, בעיקר בגלל הקושי במדידה של עלייה במסה שרירית. הערך המחושב במחקרים אחדים עמד באמת סביב ה-13 קק"ל לק"ג ונוסחת מקארדל מדברת על תיסוף של 21 קק"ל ללכל ק"ג מסה יבשה Katch-McArdle Formula (Resting Daily Energy Expenditure): P = 370 + \left( {21.6 \cdot LBM} \right). אולם בפועל השילוב של פעילו אנאירובית, מאפשר להגיע לעליה משמעותית הבה יותר, כאשר מוסיפים גם את האפקט האנבולי השרירי, מגיעים לערך גבוה הרבה יותר ואף מעל ל- 50 קק"ל לק"ג, במדידות במעבדתי בהדסה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ