אימון כוח מאומץ

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

10/09/2015 | 10:40 | מאת: אלי

היי חורש, אתמול בבוקר עשיתי אימון כוח מאומץ על רוב שרירי הגוף על הרגליים, זרועות וחזה ובאותו היום בערב הלכתי לטיפול מסאג' .... התעוררתי היום בבוקר עם כאבי שרירים ותחושה של מחלה. הייתכן שהדלקת שנוצרת באופן טבעי בעקבות אימון כוח התפשטה אצלי בכל הגוף בעת טיפול המסאג' ומכאן הכאבים?

לאחר אימון מאומץ, התנגודת של מערכת החיסון יורדת, לכן חשוב להימנע מחשיפה לגירויים שיגרמו לסטרס נוסף בגוף, כמו שינויי טמפרטורה משמעותיים, חשיפה ושהיה במקומות עם מערכת אורור לא טובה, שכן הסיכון להתפשטות של זיהום בגו במצב זה גבוה יותר. עיסוי אינו מהווה בדרך כלל סטרסור נוסף, אך במקרים בהם יש דלקת מקומית במיוחד על רקע זיהומי, יכלה להביא לפיזור שלה בגוף ולעליית חום סיסטמית. במקרה שלך, נראה יותר סביר שמדובר באופציה הראשונה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ