COPD ומאמץ

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

29/08/2015 | 14:49 | מאת: ריקי

שלום רב, אני חולת COPD ואני רוצה להתחיל לעשות כושר. איך אדע מה מותר לי לעשות חרף כל ההגבלות הנשימתיות וכו'. תודה.

ריקי שלום, פעילות גופנית חשובה מאוד לחולי ריאה. תלוי בדרגת המחלה, תוכלי לבצע פעילות גופנית, תחת בקרה מקצועית או באופן עצמאי. בדרך כלל אין סיכון רב ותחושי פשוט שאת מתעייפת יותר מהר. אולם הטוב ביותר הוא להתייעץ עם רופא הריאות שלך כדי לבדוק אם את מתאימה לתכניות לשיקום ריאה ובמקביל להתייעץ עם פיזיולוג של המאמץ כדי להתאים תכנית לפעילות עפ"י המרשם שמתאים לך ועם הבקרות המתאימות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ