אכילת חמאה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

23/07/2015 | 16:37 | מאת: דני

שמתי לב שגם בימים מאוד חמים אלה וגם כשאני מתאמן וחוזר הבייתה בלילה איני נעקץ מיתושים בפארק או כשאני יישן , יש מצב שזה קשור לאכילת חמאה יותר מהרגיל? ( קראתי שזה קשור לסוג הדם, ולמבנה גנטי ספציפי שדוחה יתושים , אך את זה כנראה לא ניתן לשנות) . בחמאה למשל יש גליצריד של חומצה בוטירית ( חומצת חמאה) במינון גבוה מאוד עד כדי 4% , וקראתי שבניגוד לחומצת חלב המושכת יתושים חומצת חמאה דוחה אותן, יש אמת בדבר?

זה נכון שיתושים נמשכים לריח הזיעה של בני האדם ובמדינות רבות בעולם משתמשים בחומרים שונים הממסכים את ריח הזיעה כדי לדחות יתושים, תבלינים שונים, שום, רוזמרין, צמח הקוקה ועוד. אולם מעולם לא שמעתי שלחמאה יש יכולת לדחות יתושים. תנסה ותדווח לי.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ